Бензинът в американската столица е на привършване, въпреки че пострадалата от

...
Бензинът в американската столица е на привършване, въпреки че пострадалата от
Коментари Харесай

Бензиновата криза в САЩ се разраства

Бензинът в американската столица е на изчерпване, въпреки че потърпевшата от хакерска офанзива най-голяма тръбопроводна мрежа в Съединени американски щати за транспорт на горива " Колониъл пайплайн " възобнови доставките си, а държавното управление увери водачите, че обстановката скоро ще се възстановява, съобщи Ройтерс.

Към вчерашния ден дефицитът на бензин във Вашингтон, окръг Колумбия, се увеличи от 79 % ден по-рано на 87 на 100, заяви " Газбъди " (Gasbuddy), компания за следене на пазара на горива. Президентът Джо Байдън увери водачите, че до края на седмицата ситуацията ще се възстановява, написа Българска телеграфна агенция.

" Повечето от щатите и регионите с дефицит са такива, в които паническото запасяване с гориво не спря, което евентуално е способствуващ фактор за бавното дотук възобновяване (на пазара) ", сподели Патрик де Хан от " Газбъди ". " Ще отнеме няколко седмици. " Шестдневното нарушение на работата на " Колониъл пайплайн " беше най-сериозната хакерска атака, записана до момента, и тя сподели какъв брой уязвима за киберпрестъпници е сериозна американска инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

В четвъртък вечер компанията " Колониъл пайплайн " разгласи, че е възобновила работата на цялата си система, свързваща рафинериите по крайбрежието на Мексиканския залив с пазарите по Източното крайбрежие. Масовото паническо зареждане на колите обаче продължи и след възобновяване на работата на тръбопровода, което остави бензиностанциите в югоизточните елементи на Съединени американски щати празни, даже и да се намираха в региони надалеч от тръбопровода.

В миг, когато от ден на ден американци потеглят на път с автомобил предвид на облекчаването на противоепидемичните ограничения, цените на бензина по бензиностанциите доближиха рекордни за последните години нива. Средната му цена в народен проект доближи до малко над 3 $ за галон, което е най-голямото повишаване от октомври 2014 година, съобщи Американската автомобилна асоциация.

В някои щати ситуацията леко се усъвършенства, само че дефицитът на бензин си остава все по този начин изострен. Около 70 на 100 от бензиностанциите в Северна Каролина са без гориво, а във Вирджиния, Южна Каролина и Джорджия те са към 50 %. Във Вашингтон Денис Ли беше закъсал на бензиностанция, която е останала без гориво. Преди това денем той опитал да зареди на четири бензиностанции, само че нямал шанс.

" Резервоарът ми към този момент е напълно празен и по тази причина не желая да не преставам да карам повече ", сподели Ли, който е от Анаполис, Мериленд. " Отмених проектите си за през днешния ден и за уикенда, тъй като не допусках, че рецесията е толкоз сериозна. " " Вероятно ще се усили вносът от Европа и това ще компенсира дефицита, само че ще отнеме време (горивата) да дойдат ", сподели Крис Миджли от " Ес енд Пи Глобал Платс " (S&P Global Platts)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР